Trainingen

Positieve selectie

Wanneer je de selectieprocedure voor Cabin Attendant positief hebt afgerond, word je op een wachtlijst geplaatst bj KLM Cityhopper. Zodra de opleidingsdatum bekend is informeren we je hierover. De opleiding duurt 25 dagen en is voornamelijk in het Engels. Je ontvangt 4 weken voor aanvang van jouw opleiding toegang tot ons digitale platform "MyInitialPreparation". De E-learning bestaat uit ongeveer 40 uur interactieve studie om je voor te bereiden op de training waarin je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces. 

Tijdens de training ga je op een interactieve manier leren en oefenen met communicatietechnieken, service aan boord en het commerciele gebruik van je iPad. Op de flight safety trainingsdagen leer je door middel van praktijkoefeningen om te gaan met verschillende situaties aan boord. De theorie breng je in praktijk tijdens de trainingsvluchten onder leiding van een 'linetrainer', aan boord van een van onze Embrears. Ons digitale platform "MyInitialTraining" geeft per cursusdag aan welke onderwerpen er in de avond- of weekenduren voorbereid moeten worden. Ook kun je het platform gebruiken om je kennis te testen ter voorbereiding op theorie- en paraktijkexamens.


Ontwikkelingsmogelijkheden

Je hebt de mogelijkheid om bij gebleken geschiktheid CA1 te worden. Je wordt dan opgeleid tot leidinggevende in de cabine op de EMBRAER 175 en 190. Indien je het leuk vindt om naast het vliegen andere taken te vervullen en je hebt een uitstekende staat van dienst als cabin attendant dan kun je solliciteren naar diverse nevenfuncties. Een goed voorbeeld hiervan is de nevenfunctie van Line Trainer. Je begeleidt dan onder andere nieuwe cabin attendants aan boord bij hun training.