Trainingen

Positieve selectie
Als je de selectieprocedure positief hebt afgerond en je bent aangenomen word je op een wachtlijst geplaatst bij KLM Cityhopper. Zodra er een opleidingsdatum bekend is begin je met een opleiding. De opleiding duurt ruim vier weken en is volledig in het Engels. De training is grofweg in te delen in twee onderdelen: Service en Flight Safety. Tijdens de Servicetraining krijg je modules over customer service, catering en de werkwijze aan boord. Ook krijg je informatie over onder andere je roosters, uniformvoorschriften en Engelse les.

De Flight Safety modules gaan over de procedures aan boord. Dit omvat bijvoorbeeld brandblussen, oefeningen in het zwembad en noodsituaties in een simulator. Ook word je getraind op de verschillende vliegtuigtypen. De theorielessen worden afgewisseld met trainingsvluchten. Je wordt dan met een Line Trainer aan boord ingedeeld en wordt zo on-the-job ingewerkt. Tijdens de training moet je ook ’s avonds en in het weekend hard studeren voor je examens.

Ontwikkelingsmogelijkheden
Je hebt de mogelijkheid om bij gebleken geschiktheid CA1 te worden. Je wordt dan opgeleid tot leidinggevende in de cabine op de EMBRAER 175 en 190. Indien je het leuk vindt om naast het vliegen andere taken te vervullen en je hebt een uitstekende staat van dienst als cabin attendant dan kun je solliciteren naar diverse nevenfuncties. Een goed voorbeeld hiervan is de nevenfunctie van Line Trainer. Je begeleidt dan onder andere nieuwe cabin attendants aan boord bij hun training.