Veelgestelde vragen

Solliciteren

Wanneer kan ik weer solliciteren voor de functie van cabin attendant?

De vacature van cabin attendant is open. Solliciteren kan alleen via onze recruitmentsite open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Ik heb bij KLM Cityhopper gesolliciteerd en wil ook graag bij KLM solliciteren mag dat?

Nee, het is niet toegestaan bij beide airlines tegelijk te solliciteren voor de functie van cabin attendant. Na een afwijzing kun je bij KLM Cityhopper na 12 maanden opnieuw solliciteren.

Ik voldoe niet aan de functie-eisen, kan ik dan wel solliciteren?

Nee, het heeft geen zin om te solliciteren als je niet aan de functie-eisen voldoet.

Ik moet mijn diploma toevoegen aan het sollicitatieformulier. Moet ik al mijn diploma's toevoegen?

Nee, het is belangrijk dat je het diploma van je hoogst genoten, afgeronde opleiding toevoegd.

Ik heb wel een opleiding afgerond met MBO3 niveau, maar heb geen diploma waarvan ik kopie kan overhandigen, kan ik aan een selectie deelnemen?

Nee, het heeft geen zin om te solliciteren als het gevolgde onderwijs niet kan worden aangetoond met een diploma.

Ik ben eerder op selectiegesprek geweest bij KLM Cityhopper, helaas ben ik afgewezen. Wanneer kan ik nu weer solliciteren?

Je mag 12 maanden na je selectiegesprek weer solliciteren tenzij er een ander advies van de selecteur is. Het is wel belangrijk dat je aantoonbaar gewerkt hebt aan de punten waarop je bent afgewezen.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen. Solliciteren kan alleen via de recruitmentsite www.klmcityhopper.nl als de vacature beschikbaar is.

Ik ben bij KLM Cityhopper in opleiding geweest en heb deze opleiding niet afgerond. Mag ik opnieuw solliciteren?

Afhankelijk van de reden en het advies dat je hebt meegekregen bij het beeindigen van je opleiding, kun je wel of niet opnieuw solliciteren. Er moet wel minimaal 1 jaar tussen de laatste dag van de opleiding en een nieuwe sollicitatie zitten. 

Kan ik solliciteren als de vacature gesloten is?

Het is niet mogelijk te solliciteren als de vacature gesloten is. Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Hoe ziet het volledige selectieproces eruit bij KLM Cityhopper?

Je solliciteert via ons digitale sollicitatieformulier. Als je voldoet aan de basiseisen, nodigen we je uit een motivatie video van jezelf op te nemen. Als deze is ingestuurd wordt je sollicitatie beoordeeld. Hierna volgt de uitslag hiervan per mail. Dit kan een positief of negatief advies zijn. Bij een positief advies ontvang je een uitnodiging voor een selectiegesprek of je sollicitatie wordt in file geplaatst. Als je sollicitatie in file geplaatst is, krijg je automatisch een uitnodiging voor een gesprek. Je sollicitatie blijft maximaal 1 jaar in file staan.

 

Tijdens de eerste selectieronde krijg je een presentatie over KLM Cityhopper. Je Engels wordt getoetst afhankelijk van deze uitslag krijg je een kort selectiegesprek in groepsverband. Na deze selectie hoor je of je in aanmerking komt voor de tweede selectieronde. Als je in aanmerking komt voor de tweede selectieronde plannen wij direct een afspraak voor de eerst volgende week in overleg.

 

De tweede selectieronde bestaat uit een individueel selectiegesprek met 2 selecteurs. Indien dit selectiegesprek positief wordt afgesloten, volgt ter afronding van de selectieprocedure een referentiecheck, een antecedentenonderzoek, een veiligheidsonderzoek en een medische keuring.

Vacaturetekst Cabin Attendant KLM Cityhopper

Cabin Attendant

Ben jij iemand die het andere graag naar de zin maakt? Blijf jij energiek en optimistisch ook na een zware werkdag? Heb je er geen moeite mee om minimaal 4 dagen per week van huis te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

IN HET KORT:
Functie: Cabin Attendant
Provincie: Zuid-Holland-Schiphol
Aantal uren: Fulltime 80 uur in 2 weken
Dienstverband: 5-jaars contract

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar enthousiaste, klantgerichte Cabin Attendants.

WAT DOE JE ALS CABIN ATTENDANT?
Maandagmorgen, 06.15 uur. Je werkdag gaat van start en je ontmoet je collega's voor de briefing. Vandaag vlieg je van hot naar her. Letterlijk. Van Genua naar Trondheim en van Dresden naar Southampton. Tijdens je vluchten zorg je als Cabin Attendant ervoor dat alles op rolletjes verloopt en dat het je passagiers aan niets ontbreekt. Jij staat voor al je passagiers klaar. Je beantwoordt alle vragen en zorgt voor de veiligheid aan boord. Zo creer je de optimale belevenis voor al onze passagiers.

Als Cabin Attendant ben je soms meerdere nachten per week van huis. Met maximaal vijf vluchten per dag, de verscheidenheid aan bestemmingen, en een vol, wisselend en soms onverwacht rooster ben je vaak onderweg. Dat weet je, vind je leuk en kun je aan.

WIE IS KLM CITYHOPPER?
KLM Cityhopper is een dochteronderneming van KLM. Wij voeren meer dan 285 vluchten per dag uit naar zo’n 57 KLM bestemmingen binnen Europa. We doen dit met zo’n 500 enthousiaste Cabin Attendants die de klant hoog in het vaandel hebben staan en hiervoor de handen uit de mouwen willen steken. KLM Cityhopper is een jong en flexibel bedrijf. Neem gerust een kijkje op onze site www.klmcityhopper.nl voor meer informatie.

WIE BEN JIJ?
Als Cabin Attendant ben je het visitekaartje van onze organisatie. Jij hebt alles in huis om de beste Cabin Attendant te worden en te zijn.
Zoals:

 • Minimaal een havo- of mbo-diploma (niveau 3) 
 • Ministens 1 1/2 jaar fulltime werkervaring, opgedaan bij een organisatie waar de klant ook centraal staat
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.
 • Jij bent verbaal en schriftelijk sterk.
 • Een lengte tussen de 1.58m en 1.85m.
 • Een representatief en verzorgd uiterlijk.
 • Tatoeages, piercings en tandversieringen mogen niet zichtbaar zijn.
 • De vrijheid om meerdere dagen per week overal in Europa te werken en te verblijven.
 • Een thuis, op maximaal één uur afstand rijden van Schiphol Centrum.
 • Een zwemdiploma.


WIJ BIEDEN!

 • Een arbeidsovereenkomst voor 5 jaar
 • 34 kalenderdagen vakantie + 5 extra vrije dagen
 • 8% vakantie uitkering
 • 7,58% eindejaarsuitkering
 • Aanvang salaris van € 1.960,20 bruto
 • Vervoersvergoeding
 • Collectieve verzekeringen
 • Korting bij o.a. sportverenigingen, theaters e.d.


INTERESSE IN DEZE VACATURE?
Herken jij jezelf in deze omschrijving en staat je koffer klaar om bij ons aan boord te komen werken? Solliciteer dan nu voor de functie van Cabin Attendant via: www.klmcityhopper.nl/solliciteren/sollicitatieprocedure. Wil je meer weten over deze vacature, de sollicitatieprocedure of KLM Cityhopper, kijk op onze website www.klmcityhopper.nl of stuur je vraag naar: klc.ws@klm.com.


Voldoe ik aan de gestelde eisen?

Ik voldoe aan de selectie eisen die KLM Cityhopper stelt maar heb moeite met Engels, is dit een probleem?

Ja, een vast onderdeel van het selectieproces is het mondeling toetsen van het Engels. De intern te volgen opleiding bij KLM Cityhopper wordt gegeven en getoetst in het Engels. Onze ervaring is dat het Engels op een MBO3 opleidingsniveau niet altijd voldoende is.

Ik heb geen motivatie video opgenomen. Kan ik nu wel op gesprek komen?

Nee, je kunt niet op gesprek komen zonder dat je het motivatie video hebt opgenomen.

Ik heb een voedsel allergie kan KLM Cityhopper speciale maaltijden voor personeel faciliteren?

KLM Cityhopper verzorgt geen speciale maaltijden voor personeel. 

Hoe weet ik of mijn buitenlandse diploma voldoet aan het gestelde niveau?

Wil je bij KLM Cityhopper solliciteren maar je hebt een buitenlandse vooropleiding gevolgd of staat het opleidingsniveau op jou diploma niet duidelijk aangegevenen. Laat je diploma dan waarderen door het Nuffic.

Hoe weet ik of mijn diploma het gewenste niveau heeft?

Als je niet zeker weet of je diploma voldoet aan het gewenste niveau doordat je bijvoorbeeld een diploma in het buitenland hebt behaald kan DUO je verder helpen. Op de site van DUO kun je opzoeken of jouw diploma het gewenste niveau heeft. website: https://duo.nl/particulier/diplomas/over-mijn-diploma/diplomaregister.jsp   


Vragen over de opleiding

Als ik ben aangenomen, hoelang duurt het dan voordat ik kan beginnen?

Als je met een positief resultaat de selecties hebt afgerond, word je op een wachtlijst geplaatst. Op dit moment is de startdatum van je eventuele opleiding nog onbekend. Je plaats op de wachtlijst blijft 1 jaar geldig zoals vermeld in je positief brief 2e gesprek.


Stage volgen bij KLM Cityhopper

Ik ben op zoek naar een stageplaats, kan ik stage lopen bij KLM Cityhopper?

KLM Cityhopper cabine heeft momenteel geen stageplaatsen.


KLM Cityhopper hanteert de NVP sollicitatiecode
Contact

Contact gegevens

Voor vragen kunt u contact opnemen met Recruitment KLM Cityhopper. Wij vragen u alle informatie op onze site goed te lezen en uw vragen per e-mail te stellen. E-mail: klc.ws@klm.com